Talimatlar

NEDEN BAKIR?

Bakır, oligodinamik olarak kabul edilir. Bu sayede bakterileri öldürebilme özelliğine sahiptir. Özellikle e.coli ve s.auresus adlı oldukça yaygın olan ve insanlarda çeşitli hastalıklara sebep olan bakterilere karşı oldukça etkilidir. Bu etkisi sayesinde özellikle sindirim sistemi için oldukça faydalı olarak kabul edilir.
Bakır doğal bir antibiyotik özelliğe sahiptir. Bakır bardak veya bakır sürahi gibi kaplarda 8 saatten fazla bekletilen içme suyu tüm mikrobiyallerinden arınır.Koli basili,kolera basili ve gıda zehirlenmelerine sebep olan staphylococeus gibi pis su kaynaklı hastalıklara karşı bakır etkili bir madendir.Hatta bakır kaplar, sanitasyon sistemleri gelişmemiş ülkelerde, suyu sterilize etmek amacıyla kullanılmaktadır.
Bakırın mikrobiyal, antiinflamatuvar, antikanserojen ve antioksidan özelliklere sahip olduğu bilinmektedir.
Özellikle bakır sürahinin içine tamamen su doldurup, bu suyu bir gece bekletip içtiğiniz taktirde, vücudunuzda bakır eksikliği kalmaz. Ayrıca bakır sürahilerden su içtiğiniz taktirde, beyninizin içindeki kıvrımlar harekete geçer. Bakterileri geri püskürtür. Bakır bardaktan su içemiyorsanız, suyu 8 saat bakır bir kabın içinde bekletip, günlük kullandığınız bardaklara boşaltarak içebilirsiniz.
Ayurvedik sistemde, temel sıvı kaynağımız olan su, bakır kaplarda muhafaza edilip içildiğinde, bir şifa kaynağı olarak kabul edilip, iyileştirici gücü olduğuna inanılan ‘ Tamara Jal’ etkisine sahip olur.
Ayrıca; Anadolu’da bir inanışa göre bakır olan evde bereket olur.

Bir yanıt yazın